BLOG

5 redenen waarom je soep moet eten.

5 redenen waarom je soep moet eten

Kom je thuis na een lange wandeling in de kou, dan eet je lekkere verse erwtensoep. Ben je grieperig, dan is kippensoep het allerlekkerst. En bij liefdesverdriet helpt oma’s groentesoep nog altijd het best. Maar er zijn nog meer vijf belangrijke redenen waarom je soep moet eten.

1. Zuinig
In een wereld van faillissementen, krappe budgets, stijgende kosten is besparing erg belangrijk. Soepen zijn over het algemeen zeer zuinig te maken. Daarnaast kan je van een pan soep veel mensen te eten geven. Ook zeer geschikt voor etentjes met vrienden bijvoorbeeld.
2. Variatie
Een soep is eenvoudig aan te passen aan jouw smaak of wat je op dat moment in huis hebt. Of het nu wortels, bloemkool of overgebleven stoofvlees is, een soep leent zich bij uitstek voor gebruik van de restjes.
3. Gezond
Een vers gemaakte soep zit vol met goede voedingsstoffen. Als je soep op basis van bottenbouillon is gemaakt, bijvoorbeeld van rund, kip of lam, dan zit het vol met makkelijk te absorberen mineralen.
4. Makkelijk
Soepen zijn over het algemeen erg gemakkelijk te maken. Je hoeft niet urenlang in de keuken te staan. Binnen no time heb je een zeer smakelijke en gezonde soep op tafel.
5. Het vult!
Soepen zijn populair bij mensen die op dieet zijn. Ze geven namelijk een verzadigd gevoel terwijl er veel minder calorieën in zitten.
Succes met het maken van soep!

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.