Witte Gazpacho met krokante Serranoham

Hi foodlovers!

Met deze warme dagen is koude soep heerlijk. Witte Gazpacho, (Ajo Blanco) is een klassieke koude Spaanse amandelsoep die uit malaga komt.

Deze soep is heerlijk verfrissend, en weer eens iets anders dan de traditionele rode gazpacho die we allemaal wel kennen.

Ijskoud is deze soep het lekkerst.

Enjoy

Witte Gazpacho met chateau caraguilhes by the grape

Witte Gazpacho met chateau caraguilhes by the grape


Witte Gazpacho met krokante Serranoham
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Witte Gazpacho met krokante Serranoham
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2personen
Porties
2personen
Ingrediënten
Ingrediënten
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Leg de ham tussen een velletje bakpapier, en bak in oven voor 10 minuten, laat daarna afkoelen.
  3. Laat de 2 sneetjes brood weken in een klein scheutje water.
  4. Pureer de amandelen, meloen in de blender of keukenmachine met 100 ml koud water tot een dikke puree/pasta, en voeg de knoflook toe.
  5. Haal het brood uit het water knijp de vocht eruit, doe het bij de amandelpasta, meng de olijfolie plus Azijn erdoor.
  6. Voeg het resterende water toe en blender de soep totdat het de juiste dikte heeft, een romig geheel.
  7. Breng de gazpacho op smaak met peper en zout, zet het minimaal 1 uur in de koelkast, de soep moet goed gekoeld zijn
  8. Garneer de soep met de halve druiven, en nog wat bolletjes (of stukjes meloen), en verkruimel de krokante ham eroverheen.
  9. Enjoy!
Deel dit Recept
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.