Schil de aardappels en ui en rasp de aardappels en ui met een middelgrote rasp.
Meng de kwark met de fijngehakte dille, roer goed door elkaar breng op smaak met citroen zest, en peper en zout.
Schep het aardappel/ui mengsel in een schone theedoek, bind bij elkaar en knijp het vocht er goed uit, want de aardappels & ui laten behoorlijk wat vocht los en doe in een kom.
Voeg de bloem, zout en peper bij het aardappel/ui mengsel en meng goed door elkaar.
Verhit een ruime koekenpan met wat olie, schep met 2 eetlepels 3 bergjes aardappelmengsel in de pan en druk ze plat tot 3 ronde koeken, ik heb zelf een steekring gebruikt, voor mooie strakke ronde koekjes.
Bak beide kanten op middelhoog vuur tot knapperig en goudbruin.
Verdeel stukjes Forel over de aardappelkoekjes en serveer de Dille Kwark erbij.