Aardbeien tiramisu taart met een vleugje vlierbloesem
Ingrediënten
voor de cake
Instructies
bereiding cake
 1. Verwarm de oven voor op 180 graden op boven en onder warmte.

  Doe de eieren, suiker, vanillemerg in een beslagkom en zeef hier de bloem en bakpoeder boven. Mix alle ingrediënten voor het beslag goed door elkaar met een mixer of een keukenmachine.

  Vet een springvorm (15 tot 20 cm) in met boter en doe hier het beslag in. Plaats in het midden van de oven voor ongeveer 30 tot 35 minuten. Test met een saté prikker of de cake gaar is. Laat het daarna even afkoelen.
bereiding topping
 1. Doe de slagroom en suiker in een vetvrije kom en mix tot deze stevig is.

  Meg de mascarpone met het vanillemerg en siroop tot een romige cremé en vouw de slagroom hier voorzichtig doorheen.
 2. Haal het kroontje van de aardbeien en snijd ze in plakjes. Doe de helft van de lange vingers met de gesuikerde kant in de sap van de sinaasappel.
 3. Plaats een taartring (van de springvorm) om de cake en doe 1/3 van de mascarpone en slagroomvulling hierin. Leg hierop een laag aardbeien en doe weer 1/3 van de room erop. Leg hierop de in sinaasappelsap gedrenkte lange vingers en verdeel het laatste deel van de room op en rondom de taart. Laat de taart nu 2 uur in de koelkast opstijven.
 4. Haal de taart uit de koelkast en verwijder de taartring. Doe de resterende langer vingers om taart heen en de rest van de aardbeien verdeel je boven op de taart voor decoratie.