Asperges uit de oven
Porties
2
Porties
2
Ingrediënten
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Schil de asperges en verwijder het stokkerige gedeelte van de asperge. Roer de bouillon en wijn en suiker door elkaar, leg de asperges in de met boter ingevette ovenschaal, en giet het vocht eroverheen.
  2. Zet de oven terug naar 180 graden en bak de asperges voor 30 minuten. Roer de citroensap, knoflook, citroen zeste, en de peterselie door de zachte boter en breng op smaak met peper en zout. Haal naar 20 minuten de asperges uit de oven verdeel de citroen/knoflookboter over de asperges en lepel het vocht een beetje over de asperges, zet ze terug in de oven voor de resterende 10 minuten.
  3. Haal de Asperges na de bereidingstijd uit de oven, laat ze 5 minuten staan, en bestrooi ze met de fijngehakte peterselie. Serveer de asperges bijvoorbeeld met gekookte krieltjes, en lamsvlees.
  4. Enjoy!