Broccoli, maar dan anders

Broccoli, maar dan anders
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Nodig voor 2 personen als bijgerech
Broccoli, maar dan anders
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Nodig voor 2 personen als bijgerech
Ingrediënten
Ingrediënten
Instructies
  1. Rooster de amandelen in een droge koekenpan of wok op middel-laag vuur. Ik gebruik een groot formaat, zodat ik daarna de broccoli in dezelfde pan kan bereiden. Haal ze uit de pan wanneer ze iets kleuren en de nootachtige geur uit de amandelen komt. Snij de amandelen in kleinere stukken en zet aan de kant. Snij vervolgens de knoflook en de rode peper in dunne plakken, en voeg in een kommetje met 1 el olijfolie. Verwijder de zaadlijsten uit de rode peper wanneer je het gerecht wat milder wilt maken. Voeg daar de geraspte gember bij en een tl tamaripasta bij, wanneer je dit in huis hebt. Roer alles goed door, zodat het gemengd is en met olie bedekt is.. Was de broccoli en snij de onderkant eraf. Gooi deze niet weg. Snij de broccoliroosjes los en eventueel door de helft. De stukjes van de stengel kun je ook in dunne stroken snijden. Verwarm een ruime koekenpan of wok met daarin een eetlepel olijfolie, voeg de rode ui toe en bak de broccoli voor ongeveer 10 minuten. Mocht de broccoli al snel bruin worden, dan kun je een scheutje groentebouillon of water toevoegen, zodat de broccoli meer gaar stoomt. Voeg in de laatste 3 minuten het knoflook-chilipeper mengsel erbij. Breng verder op smaak met goede kwaliteit zeezout en zwarte peper. Laat de knoflook niet verbranden, maar goed mee garen met de broccoli. Zet het vuur uit wanneer de broccoli gaar is. Ik houd ervan als het nog een kleine bite heeft. Besprenkel met de amandelen en serveer! Ik serveer dit met rijst en kip. Enjoy!
Deel dit Recept
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *