Brood gebakken in een pan
Servings Prep Time
1brood 5minuten
Cook Time Passive Time
30 tot 40minuten 12 tot 15 uur
Servings Prep Time
1brood 5minuten
Cook Time Passive Time
30 tot 40minuten 12 tot 15 uur
Ingredients
Instructions
  1. Meng in een grote kom de droge ingrediënten goed door elkaar (bijvoorbeeld met een pollepel). Voeg dan beetje voor beetje het water toe en roer met een lepel totdat er een grof deeg ontstaat.
  2. Dek af met plasticfolie en laat het op kamertemperatuur voor 10 tot 15 uur rijzen, meer uur geen probleem.
  3. De volgende dag is het deeg enorm in volume is toegenomen en als het goed is zie je bubbeltjes en diverse gaatjes in het deeg.
  4. Verwarm de oven op 230 graden boven en onder warmte
  5. Zet de pan voor 30 minuten in de hete oven om voor te verwarmen.
  6. Doe wat bloem in je handen en haal het deeg ondertussen uit de kom, bestuif het met bloem en leg het opgerold op een werkblad en vorm het deeg tot een mooie bol. leg op een rond stuk bakpapier.
  7. Als de pan heet is, haal je ‘m voorzichtig uit de oven en leg je het deeg met bakpapier en al in de pan, doe de deksel op de pan en zet voor 30 minuten in de oven.
  8. Haal na 30 minuten de deksel van de pan af, en laat het brood zonder deksel verder in 10 tot 15 minuten goudbruin bakken.
  9. Laat het brood afkoelen op een rooster voordat je het gaat aansnijden
  10. Enjoy!