Bruschetta met groene asperges, bacon en een eitje & Alta Alella Cava Bruel

”Dit Mediterraanse brunchgerecht past goed bij de stuivende en frisse sulfiet-vrije Cava. De frisheid, hoge zuren en zacht mousse van de cava doorbreken het romige karakter van het ei en passen goed bij de gegrilde groentes.” – Chantal Driesen, By the Grape

Feestelijk lekker een bruschetta met gegrilde groene asperges, bacon, knapperige bacon, sappige tomaatjes en een eitje.

Wij wensen iedereen smakelijk paasdagen!!

Liefs Jacq en San

Bruschetta met groene asperges, bacon en een eitje

Bruschetta met groene asperges, bacon en een eitje


Bruschetta met groene asperges, bacon en een eitje & Alta Alella Cava Bruel
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Bruschetta met groene asperges, bacon en een eitje & Alta Alella Cava Bruel
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Ingrediënten
Ingrediënten
Instructies
  1. Breng water aan de kook in een pan en zet een grillpan op het vuur.
  2. Leg de plakken bacon in de grillpan tot deze een mooie kleur hebben, haal ze uit de pan en bewaar ze op keukenpapier.
  3. Maak de pan niet schoon en grill de asperges tot deze een mooie grill streep hebben en zet ze apart.
  4. Besprenkel het brood met wat olijfolie en grill ook deze tot ze een mooie kleur hebben. Leg ze daarna even op een keukenrol.
  5. In een kom meng je cherrytomaten met zout, peper, balsamicoazijn en olie en bak ze kort in een koekenpan.
  6. Kook 4 eieren medium (6 minuten) en spoel ze af onder de koude kraan.
  7. Pak een teentje knoflook en schraap deze een paar keer over het gegrilde brood. Doe hetzelfde met de trostomaat.
  8. Verdeel de cherrytomaatjes (gehalveerd) op het brood, leg hierop de asperges, de bacon en het gekookte eitje. Garneer met basilicum en gemalen peper.

    Enjoy!
Deel dit Recept
1 antwoord

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] post Bruschetta met groene asperges, bacon en een eitje & Alta Alella Cava Bruel appeared first on FoodBlaBla | De foodblog uit Arnhem en […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.