Bruschetta met groene asperges, bacon en een eitje & Alta Alella Cava Bruel
Ingredients
2
rijpe trostomaten
gehalveerd
extra vergine olijfolie
8
plakken
bacon
500
g
groene asperges
droge achterkant ca. 1cm eraf snijden
4
sneden
biologisch desembrood
zeezout en gemalen peper
uit de molen
gele en rode cherrytomaatjes
2
el
balsamico azijn
1
handje
basilicum
fijngehakt
2
teentjes
knoflook
gehalveerd
Instructions
Breng water aan de kook in een pan en zet een grillpan op het vuur.
Leg de plakken bacon in de grillpan tot deze een mooie kleur hebben, haal ze uit de pan en bewaar ze op keukenpapier.
Maak de pan niet schoon en grill de asperges tot deze een mooie grill streep hebben en zet ze apart.
Besprenkel het brood met wat olijfolie en grill ook deze tot ze een mooie kleur hebben. Leg ze daarna even op een keukenrol.
In een kom meng je cherrytomaten met zout, peper, balsamicoazijn en olie en bak ze kort in een koekenpan.
Kook 4 eieren medium (6 minuten) en spoel ze af onder de koude kraan.
Pak een teentje knoflook en schraap deze een paar keer over het gegrilde brood. Doe hetzelfde met de trostomaat.
Verdeel de cherrytomaatjes (gehalveerd) op het brood, leg hierop de asperges, de bacon en het gekookte eitje. Garneer met basilicum en gemalen peper.
Enjoy!