Chili Texas Style
Porties
4personen
Porties
4personen
Ingrediënten
Voor de topping
Instructies
  1. Verwarm de oven op 160 graden
  2. Snijd het vlees in hapklare blokjes, en bestrooi het vlees royaal met peper / zout en 1 el bloem hussel alles door elkaar.
  3. Verwarm de pan met een flinke scheut olijfolie en bak hierin het vlees in etappes rondom bruin, haal vlees uit de pan, houd apart, fruit in dezelfde pan de ui ligt aan.
  4. Voeg de chipotle pasta toe, de komijnpoeder, paprikapoeder, en oregano en bak dit voor 2 minuten op laag vuur mee, regelmatig roeren.
  5. Voeg het vlees, de tomatenblokjes bij het kruidenmengsel en blus af met de bouillon, goed door roeren, deksel erop en zet de pan in de oven voor 60 minuten.
  6. Haal de pan na 1 uur uit de oven, roer om en zet de pan weer terug in de oven voor 60 minuten, herhaal dit nogmaals, dus in totaal gaat het vlees 3 uur in de oven totdat het gaar en super mals is.
  7. Schep de Texaanse Chili in kommetjes, en garneer met een lepel zure room, limoen, ui, bonen, peterselie en taco chips. Enjoy!