Bak in een grote pan de blokjes Chorizo op laag vuur voor 3 à 4 minuten. Haal de chorizo blokjes eruit, maar laat de olie in de pan zitten. Laat de chorizo blokjes laat uitlekken op keukenpapier.
In dezelfde pan met de chorizo olie bak je de ui aan voor 15 minuten op niet al te hoog vuur, voeg de suiker zout, provinciaalse kruiden en tomatenblokjes toe, laat alles 15 tot 20 minuten pruttelen op laag vuur.
Meng 75% van de blokjes chorizo door het gehakt (andere deel strooi je straks over de burger) breng op smaak met de rode peper, citroenrasp, knoflook en wat zout.
Vorm 2 grote burgers van het gehakt, en bak de burgers in een loeihete koekenpan aan beide kanten bruin en gaar (ongeveer 3 minuten per kant).
Smeer de onderkant van het broodje in met de tomatencompote en het kapje met de mayo.
Beleg het broodje met de burger garneer met rucola en de uitgebakken blokjes Chorizo.
Enjoy