Coquilles met krokante ham en bloemkoolpuree

Hallo lieve foodlovers,

Hebben jullie nog wat inspiratie nodig voor de komende feestdagen? Maak dan dit heerlijke voorgerecht “mooie lekkere coquilles met krokante ham en bloemkoolpuree”.

Met dit voorgerecht ga je zeker scoren! Combineer deze coquilles met een Muscadet Côtes de Grandlieu sur lie chateau de la Pierre verkrijgbaar in de website van By The Grape

Enjoy!

Wijn & Spijs:

”De licht ziltige smaak van de wijn past perfect bij de coquilles en de krokante ham. De zachte bloemkoolpuree sluit nauw aan bij de romige smaak van de wijn. De fijne zuren van de Muscadet geven het geheel frisheid. ”  Chantal Driesen, By the Grape

coquilles met krokante ham en bloemkoolpuree

coquilles met krokante ham en bloemkoolpuree

In opdracht van By The Grape.

 

Coquilles met krokante ham en bloemkoolpuree
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Coquilles met krokante ham en bloemkoolpuree
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
4personen
Porties
4personen
Ingrediënten
Ingrediënten
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Leg een vel bakpapier op een bakplaat, leg de Serranoham er bovenop en bak 8-10 minuten tot het krokant is. Laat het uitlekken op wat keukenpapier.
  2. Voor de kruidenolie zet een steelpannetje op het vuur en voeg de specerijen toe en bak 2 minuten. Voeg de olie toe en laat alles 15 minuten op zacht vuur staan. Zeef de olie en zet apart.
  3. Snijd de bloemkool in roosjes, leg in een grote pan en giet er genoeg water in zodat de bloemkool volledig onder staat, voeg een snufje zout en de knoflook toe en breng aan de kook. Kook de bloemkool beetgaar.
  4. Haal de bloemkool uit het kookvocht en doe het in de blender, voeg de boter en koksroom toe, en meng tot er een glad mengsel ontstaat. Schep het mengsel in een pan en breng verder op smaak met zout, peper en citroenrasp.
  5. Verhit de olie in een koekenpan en bestrooi de coquilles met zout en peper. Bak de coquilles op hoog vuur voor ca 1½ minuut per kant tot ze goudbruin zijn.
  6. Schep de verwarmde bloemkoolpuree op de borden en schik de coquilles er bovenop, garneer met de krokante Serranoham en de kruidenolie.
Deel dit Recept
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.