Corn chowder
Instructions
  1. Snijd de korrels van de maïskolven af en houd ze apart. Breek de kolven doormidden en doe ze in een pan met 700 milliliter water. Kook de kolven circa 30 minuten in het water om een ‘maïsbouillon’ te maken. Snipper de ui en snijd de bleekselderij in plakjes. Houd het blad van de selderij apart om te garneren. Schil de aardappels en snijd ze in blokjes. Doe 1 eetlepel olijfolie in de pan en bak hierin de ui en de selderij zachtjes gedurende 5 minuten. Voeg het maïswater en de tijm toe en breng op smaak met peper en zout. Laat het mengsel nog 15 minuten zachtjes koken. Voeg de aardappel, de maïskorrels en de rode peper toe en laat nog circa 10 minuten zachtjes koken tot de aardappel gaar is. Voeg de room toe en laat nog even zachtjes doorkoken. Breng indien nodig op smaak met peper en zout. Verdeel de chowder over 4 kommen en garneer het met de safraan, lente-ui, selderijgroen en olijfolie

    Enjoy!