Courgette Wortel Baksel
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
30minuten 30minuten
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
30minuten 30minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Verwarm de oven op 170 graden hete lucht.
  2. Doe de geraspte courgette in een vergiet bestrooi met 1 tl zout, hussel met je handen goed door elkaar, zet hier iets zwaars op b.v. een pan, en laat het zo voor een half uur staan, zo kan het vocht er goed uitlopen.
  3. Verwarm een koekenpan met een klein scheutje olijfolie, bak hierin op laag vuur al roerend de ui, rode peper, rozemarijn, tijm en knoflook aan voor een paar minuten en laat het daarna afkoelen.
  4. Kluts met een garde in een mengkom de eieren door elkaar voeg bloem toe en klop alles goed door totdat alles klontjes zijn verdwenen.
  5. Haal de courgette uit de vergiet en knijp alles tussen je handen nogmaals goed uit zodat het laatste vocht er uitloopt.
  6. Roer de courgette en wortel door het ei- bloem mengsel samen met de geraspte kaas, spekjes en ui. Zorg ervoor dat alles goed vermengd is met elkaar, maak het royaal op smaak met peper en zout. Stort het mengsel uit in een met olie ingevette ovenschaal of bak tray, strijk glad met de bolle kant van een lepel en bak in de oven voor 30 tot 40 minuten goudbruin.
  7. Haal na baktijd uit de oven laat 5 minuten afkoelen en snijd het gerecht in gelijke stukken. Serveer het gerecht met een salade naar keuze.
  8. Enjoy!