Crispy rijst sushi met Aziatische tonijntartaar
Ingrediënten
Voor de toijntartaar
Voor de garnering
Instructies
  1. Maak de nog lauwwarme rijst op smaak met azijn, zout, suiker en sesamolie en de zwarte sesamzaadjes. Leg een stukje huishoudfolie in de ovenschaal schep de rijst op de bodem druk stevig aan met de bolle kant van een lepel. Zet in de koelkast voor 60 minuten zo kan het goed koud worden waardoor je de rijst straks makkelijk in blokjes kan snijden.
  2. Doe de fijn gesneden tonijn in een kom, maak op smaak met Wasabi-mayonaise, sriracha, sojasaus, sesamolie, en fijngehakte lente ui, roer alles goed door elkaar.
  3. Haal de schaal met rijst uit de koelkast, snijdt er met een scherp mes gelijke blokjes of driehoekjes van.
  4. Verhit een flinke laag olie (1/2 tot 1 cm) in een koek- of hapjespan met stevige bodem. Bal hierin de blokjes rijst bruin en crispy aan beide kanten voor een paar minuten haal uit de pan en leg ze op een stuk keukenpapier.
  5. Beleg de rijstblokjes met plakjes avocado en schep op ieder blokje rijst 1 à 2 el tonijn garneer met sesamzaadjes ringetje peper en lente ui. Garneer eventueel met nog wat mayonaise.
  6. Enjoy!