Crumpets
Porties
10crumpets
Porties
10crumpets
Ingrediënten
Instructies
  1. Verwarm de melk in de steelpan lauwwarm, let op het mag niet koken
  2. Meng voor het beslag: de bloem, gist, suiker, zout en het bakpoeder door elkaar en roer voorzichtig de melk erdoor. Laat het beslag circa 30 minuten afgedekt met een natte theedoek rijzen op een warme plek, bijvoorbeeld in de woonkamer.
  3. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en zet de ring(ingesmeerd met olie) in de pan. Laat de ring even warm worden en schep tot de helft vol met beslag. Laat circa 6 minuten bakken op laag vuur, (er moeten luchtgaatjes ontstaan). Verwijder de ring, keer de crumpets om en laat nog circa 4 minuten bakken. Bak zo ook de andere crumpets.
  4. Wij belegde de crumpets met een overheerlijke zalmburger, tzatziki en kiemen, verkrijgbaar bij Albert Heijn, maar je kan natuurlijk eindeloos variëren met beleggen.
  5. Ze zijn ook heerlijk met jam en een likje Creme fraiche. of met een gebakken ei en uitgebakken spek, kortom genoeg variatie, ik ben benieuwd wat jij ervan bakt. Enjoy!