Curryworst met Homemade Currysaus
    Porties
    4personen
    Kook Tijd
    15minuten
    Porties
    4personen
    Kook Tijd
    15minuten
    Instructies
    1. Bak de worsten in een koekenpan of grillpan gaar met wat olijfolie, haal ze uit de pan en houd apart.
    2. Doe in dezelfde pan nog een scheutje olijfolie en fruit hierin de ui totdat deze glazig begint te worden, voeg de tomatenpuree toe bak even mee, blus eventueel af met 100 ml water en blijf goed roeren. Voeg nu de tomatenketchup, basterdsuiker en balsamicoazijn toe en laat het geheel goed doorkoken, voor een paar minuten
    3. Breng de saus op smaak met sojasaus, worcestersaus, paprikapoeder, kerriepoeder, peper en zout. Als de saus te dik is, kan je deze iets verdunnen met een beetje extra water.
    4. Snijd de worst in stukjes en roer ze door de saus. Verdeel de worst over de frieten en bestrooi de curryworst met wat extra kerrie of currypoeder. Lekker met een frisse salade met een lichte dressing.