Dadel/kruimelkoek

Hallo allemaal!

4L1Q2693 copy

Het lijkt op gevuld speculaas maar dat is het niet!

Deze gevaarlijk lekkere dadel/kruimelkoek maakte ik in het weekend.

Hij is lekker zoet en smeuïg van smaak, “en het gaat erin als koek!!

Ik heb vandaag maar een stuk mee naar mijn werk genomen voor mijn collega’s, want hier in huis was het niet veilig! :)..

En volgens mij waren mijn collega’s er wel blij mee.

Enjoy!

 

Alles is verkrijgbaar bij AH!

Dadel/kruimelkoek
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Dadel/kruimelkoek
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Ingrediënten
Ingrediënten
Instructies
  1. Verwarm de oven tot 180°. Vet een lage vierkante bakvorm in (ongeveer 17,5 x 27 x 4 cm diep). Giet 6 eetlepels kokend water over de gehakte dadels en laat ze gedurende 5 minuten zacht worden, en blender ze vervolgens in een keukenmachine tot er een kleverige massa ontstaat. Zeef de bloem en suiker in een grote kom, voeg er de boter bij en roer alles doorelkaar tot een kruimelig deeg, verdeel dit in tweeën en roer door de ene helft de havervlokken. Roer door het mengsel zonder de havervlokken, het ei en de kaneelpoeder totdat er een smeuïg geheel ontstaat, verdeel dit mengsel over de bakvorm en druk aan, daarna verdeel je de dadelmassa erover en tot slot het kruimige deegje(je hebt dan 3 lagen). Bak gedurende 20-25 minuten, totdat de bovenkant goudbruin is. Laat het goed afkoelen en snijd de koek daarna in mooie blokken.
Deel dit Recept
1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.