Dadel/kruimelkoek
Ingrediënten
Instructies
  1. Verwarm de oven tot 180°. Vet een lage vierkante bakvorm in (ongeveer 17,5 x 27 x 4 cm diep). Giet 6 eetlepels kokend water over de gehakte dadels en laat ze gedurende 5 minuten zacht worden, en blender ze vervolgens in een keukenmachine tot er een kleverige massa ontstaat. Zeef de bloem en suiker in een grote kom, voeg er de boter bij en roer alles doorelkaar tot een kruimelig deeg, verdeel dit in tweeën en roer door de ene helft de havervlokken. Roer door het mengsel zonder de havervlokken, het ei en de kaneelpoeder totdat er een smeuïg geheel ontstaat, verdeel dit mengsel over de bakvorm en druk aan, daarna verdeel je de dadelmassa erover en tot slot het kruimige deegje(je hebt dan 3 lagen). Bak gedurende 20-25 minuten, totdat de bovenkant goudbruin is. Laat het goed afkoelen en snijd de koek daarna in mooie blokken.