Erwtensoep – Oer-Hollands
Ingredients
Instructions
  1. Neem een grote (soep)pan en breng hierin de bouillon aan de kook.
  2. Spoel de varkenspoot af met lauw water en voeg de varkenspoot aan de bouillon toe, evenals de spliterwten, de knolselderijblokjes, de wortel, het laurierblaadje en de ui en laat het geheel rustig twee tot drie uur koken op laag vuur….(totdat het bot los komt van het vlees)
  3. Voeg na deze tijd, als de spliterwten bijna kapot gekookt zijn, de preien ringen en de aardappelblokjes toe. Laat de soep een half uur verder koken, op laag vuur
  4. Voeg nu de verse bladpeterselie toe (de blaadjes hiervan) en de rookworst en laat de soep nu nog een klein half uurtje heel rustig pruttelen.
  5. Haal hierna het vlees van de varkenspoot, snijd dit fijn en doe het vlees terug in de soep. Haal ook de rookworst uit de soep, snijd deze in plakjes en doe ook de rookworst weer terug in de soep.
  6. Voeg naar smaak de peper toe en serveer de soep goed warm. Lekker met een plak roggenbrood en katenspek met mosterd.