Verwarm 1 el olijfolie in een koekenpan en bak hierin het gehakt rul.
Voeg de ui, rode peper en wortel toe aan het gehakt , en bak voor 10 minuten mee op zacht vuur.
Maak op smaak met de kaneel, komijnpoeder, knoflook peper en zout.
Voeg de tomatenpuree toe, bak even mee blus af met 1 kopje water en breng aan de kook, laat op zacht vuur 15 minuten pruttelen, zodat het meeste vocht kan verdampen.
Roer de rozijnen, verse peterselie en linzen door het mengsel en laat even kort mee warmen, haal van het vuur en houdt apart.
Verwarm de oven op 180 graden.
Snijd de filodeeg vellen doormidden smeer beide in met olie en plak op elkaar.
Schep op ieder filodeeg vel wat van de vulling en maak er mooie buideltjes van, bind de buideltjes vast met een nat gemaakt stukje keuken touw.
Bestrijk de buitenkant van de buideltjes met nog een klein beetje olie en Bak ze voor 12 tot 15 minuten in de oven knapperig en goudbruin. Gaat t tijdens het bakken te hard leg er dan voorzichtig een stukje aluminiumfolie overheen, dit voorkomt dat ze te bruin worden.