Franse boekweitpannenkoek

Bonjour lieve foodlovers!

Over één week vertrekken wij naar het zonnige Zuid Frankrijk om heerlijk te gaan genieten van een welverdiende vakantie.

Om alvast in de stemming te komen, deel ik graag dit heerlijke lunch/brunch, recept met jullie.

Een hartig gevulde boekweitpannenkoek, gevuld met ham, kaas en ei, een soort van lief & lekker cadeautje op je bordje.

Bon appetit!

 

Franse Pannenkoek
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Franse Pannenkoek
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
3 a 4personen
Porties
3 a 4personen
Ingrediënten
Ingrediënten
Instructies
  1. Maak een glad beslag van de eieren, snufje zout melk, water en meel, goed kloppen met een garde. Bak in een verwarmde koekenpan, op middelhoog vuur 2 a 3 grote pannenkoeken, en houd ze apart. Pak een tweede koekenpan en leg in iedere pan één pannenkoek.
  2. Beleg iedere pannenkoek met 2 plakjes kaas en ham, leg heel voorzichtig eidooier erop, zorg dat de dooier in het midden ligt, bestrooi met de geraspte kaas klap de randen naar binnen (zie foto) zodat er een pakketje ontstaat.
  3. Doe de deksel op de pan, en laat de pannenkoek op laag vuur staan ongeveer 5 minuten totdat het ei een beetje gestold is maar nog wel zacht, dat is het lekkerst. Bestrooi de pannenkoek e.v.t. nog met wat verse tijm en vers gemalen peper.
  4. Bon appetit!
Deel dit Recept
14 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.