Gazpacho

Hallo lieve foodlovers, yeah het is ZOMER!!!

Met dit warme weer  heb ik vaak alleen maar trek in gerechten die je koud kan eten, daarom maak ik graag salades of koude soepjes.

Gazpacho is een Spaans (voor)gerecht. Het is een koude soep van groenten en kruiden, meestal met tomaat. Deze soep eet je ijskoud, dus in de ochtend maken en dan hup, in de koelkast en vanavond genieten van een verkoelend soepje.

De benaming gazpacho is afkomstig van het Latijnse woord caspa wat staat voor restant of kleinigheid. Al voor de Romeinse tijd maakten Spaanse herders een soort gazpacho, want gazpacho stilt de honger, lest de dorst en voorziet het lichaam van de nodige vitamines en zout.

Buen provecho!

Gazpacho
Stemmen: 1
Score: 4
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Gazpacho
Stemmen: 1
Score: 4
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Instructies
voor de soep
  1. Doe alles in een blender en mix doorelkaar en zet weg in de koelkast en laat het minimaal 2 uur koud worden.
garnering
  1. Schenk de soep in leuke glaasjes en garneer het met de blokje groenten, croutons en een scheutje olijfolie en evt. nog tabasco voor de extra kik!

    Enjoy!
Deel dit Recept
3 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.