Gegrilde Lamskoteletten met peterseliepesto en parelcouscous
Porties
4personen
Porties
4personen
Instructies
  1. Maak eerst de pesto, meng hiervoor alle ingrediënten voor de pesto door elkaar in een food processor of blender, doe het in een schaaltje en zet in de koelkast.
  2. Bereid de parelcouscous volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Roer de couscous los met een vork en meng de olijfolie, stukjes abrikoos en de rode peper erdoor en maak op smaak met zout en de gehakte peterselie, zet apart.
  3. Voor de marinade van het vlees roer je de sesamolie en de honing door elkaar, bestrijk hiermee de lamskoteletten, dit gaat heel makkelijk met een kwastje.
  4. Verhit een grillpan en grill de koteletjes voor ongeveer 5 minuten aan beide kanten totdat ze een mooie grillstreep hebben. Haal ze uit de pan en laat ze rusten voor 5 minuten. Serveer de lamskoteletten met de peterseliepesto en de lauwwarme parelcouscous.