Geroosterd buikspek voor echte mannen en vrouwen!
Instructies
Voorbereiding (dit kan de avond van tevoren)
 1. Leg het stuk vlees op een snijplank en snij behulp van een Stanley mes of ander scherp mes inkepingen in het zwoerd (zie foto) probeer niet te snijden in het vlees! Doe de venkel zaden en zeezout in een vijzel en vermaal. Giet de helft van de olie over de bovenkant van de huid van het buikspek , strooi de helft van de kruiden/zout over het vlees en wrijf het goed in, masseer het goed tussen de inkepingen. Giet de resterende olie en kruiden en zout erover en wrijf dit ook goed in het vlees.

  Verpak het vlees in een stuk folie en zet in de koelkast voor de nacht.
Bereiden
 1. Haal het vlees een uur van te voren uit de koelkast en laat het op kamertemperatuur komen.

  Verwarm de oven voor tot de hoogste temperatuur stand van je oven.

  Was de wortelen, ui en bleekselderij en snijd ze in grote grove stukken, en verdeel over de bakblik samen met de knoflook en tijm.
 2. Leg het stuk buikspek boven op de groenten zet in midden van de oven en bak voor 10 à 15 minuten op de hoogste stand.
 3. Zet dan de oven op 170 graden en bak voor 1,5 uur. Giet voorzichtig ¾ deel van de wijn erbij (giet over de groenten niet over het vlees!). Bak verder voor 1 uur, ook op 170 graden. Haal het vlees uit de oven en leg het voorzichtig op een rooster, en laat het minstens 10 minuten rusten.
Voor jus
 1. Heb je zin in jus, zet dan het bakblik met de meegebakken groenten op het vuur, giet de resterende wijn erbij en breng aan de kook. Laat alles voor 5 minuten koken op zacht vuur.

  Strooi er een lepel bloem overheen roer en prak de groenten met een vork en kook nog voor een paar minuten. Doe alles in een zeef en vang de jus op in een kommetje, serveer bij het vlees.