Geroosterde Bloemkool met Bier, Mosterd & Cheddar saus

Hi Foodlovers!

Wij zijn dol op bloemkool!

Niet alleen gekookt, maar ook rauw geraspt als rijst, of geroosterd in de oven.

Deze in zijn geheel geroosterde bloemkool met een bijzonder smakelijke bier, mosterd & cheddar saus maakt een gelukkig mens van je!

Serveer de bloemkool met gekookte aardappels en geloof me, de laatste restjes uit de pan blijven niet achter.

Enjoy!

Geroosterde bloemkool met cheddar bier saus 1

Geroosterde bloemkool met cheddar bier saus 1

 

Geroosterde Bloemkool met Bier, Mosterd & Cheddar saus
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Geroosterde Bloemkool met Bier, Mosterd & Cheddar saus
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
4personen
Porties
4personen
Ingrediënten
Ingrediënten
Instructies
  1. Verwarm de oven op 200 graden.
  2. Zet een grote kookpan met ruim water op het vuur, voeg de limoensap, boter, suiker, chilivlokken, peperkorrels en laurierblad toe aan het water en breng aan de kook.
  3. Was de bloemkool en verwijder de buitenste bladeren, leg de bloemkool in het kokend water en laat de bloemkool voor 15 minuten koken.
  4. Haal de bloemkool na 15 minuten voorzichtig uit het kokende water en laat hem goed uitlekken in een vergiet.
  5. Zet de bloemkool voorzichtig in een ovenschaal, wrijf de kool in met de olijfolie, en strooi de paprikapoeder eroverheen.
  6. Rooster de bloemkool voor 30 minuten in de oven.
  7. Maak ondertussen de saus voor de bloemkool.
  8. Verwarm een sauspan met de boter op het vuur, voeg de bloem bij de gesmolten boter en blijf goed roeren voor 1 a 2 minuten totdat de bloem gaar is, voeg beetje voor beetje de melk toe klop met een garde totdat er een mooie gladde saus ontstaat.
  9. Laat 2 minuten koken, voeg bier en mosterd toe haal de pan van het vuur, en voeg nu handje voor handje de geraspte kaas toe, blijf roeren met houten lepel tot er een mooie gladde bier, mosterd & cheddarsaus ontstaat.
  10. Maak op smaak met peper en eventueel wat zout.
  11. Heerlijk met gekookte aardappels en een stukje vlees of kip.
  12. Enjoy!
Deel dit Recept
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.