Zet een grote kookpan met ruim water op het vuur, voeg de limoensap, boter, suiker, chilivlokken, peperkorrels en laurierblad toe aan het water en breng aan de kook.
Was de bloemkool en verwijder de buitenste bladeren, leg de bloemkool in het kokend water en laat de bloemkool voor 15 minuten koken.
Haal de bloemkool na 15 minuten voorzichtig uit het kokende water en laat hem goed uitlekken in een vergiet.
Zet de bloemkool voorzichtig in een ovenschaal, wrijf de kool in met de olijfolie, en strooi de paprikapoeder eroverheen.
Rooster de bloemkool voor 30 minuten in de oven.
Maak ondertussen de saus voor de bloemkool.
Verwarm een sauspan met de boter op het vuur, voeg de bloem bij de gesmolten boter en blijf goed roeren voor 1 a 2 minuten totdat de bloem gaar is, voeg beetje voor beetje de melk toe klop met een garde totdat er een mooie gladde saus ontstaat.
Laat 2 minuten koken, voeg bier en mosterd toe haal de pan van het vuur, en voeg nu handje voor handje de geraspte kaas toe, blijf roeren met houten lepel tot er een mooie gladde bier, mosterd & cheddarsaus ontstaat.
Maak op smaak met peper en eventueel wat zout.
Heerlijk met gekookte aardappels en een stukje vlees of kip.