Geroosterde groentesalade met ciabatta (recept Beebox)
Instructies
  1. We gebruiken in dit recept de oven om de groenten te grillen/roosteren. Natuurlijk kun je de groenten ook in een grillpan bakken. Dat is bewerkelijker maar je bent waarschijnlijk sneller klaar.
  2. Voorbereiding (15 minuten)

    Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de paprika’s in de lengte doormidden. Verwijder de zaadlijsten en snijd in lange repen. Was de courgette en snijd deze in plakjes/repen of stukken. Was en halveer de tomaatjes. Pel en halveer de ui. Snijd nu in dunne partjes of halve ringetjes.
  3. Bereiding (30 min)

    Meng in een ruime kom de lekker olijfolie met de uitgeperste knoflook en de kruiden. Doe paprika, courgette en ui door deze marinade en hussel alles goed door elkaar. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de groente over de plaat. Strooi er de tomaatjes over en rooster de groente circa 20 minuten. Zet de laatste 2 minuten eventueel de ovengrill aan voor een goudbruin randje.
  4. Bak het brood volgens de aanwijzing op de verpakking (in de oven bij de groente). Plaats dan de bakplaat met de groente bovenin de oven en het brood op een rooster eronder.
  5. Snijd ondertussen de groenlof in 4 stukken en vervolgens in hele dunne repen. Was goed in koud water en laat vervolgens uitlekken. Was de waterkers en verwijder eventueel de dikste stelen. Snijd de rest grof. Hussel groenlof en waterkers door elkaar en maak de sla aan met olie, (balsamico)azijn, peper en zout. Spreid de sla uit over een royale schaal.
  6. Zodra de groenten goudbruin zijn, haal je ze uit de oven en schep je ze over de sla. Serveer er de knapperige ciabatta naast.

    Enjoy!