Gevulde Zalmrollade. De Showstopper voor het Kerstdiner
Porties Prep Tijd
6personen 15minuten
Kook Tijd
35minuten
Porties Prep Tijd
6personen 15minuten
Kook Tijd
35minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Haal de zalm uit de koelkast en laat minimaal een half uur op kamertemperatuur komen.
  2. Begin met het maken van de vulling. Doe de cranberries samen met het sinaasappelsap en suiker in een steelpan en breng aan de kook. Laat dit 5 minuten op zacht vuur koken. Haal van het vuur en laat volledig afkoelen
  3. Verwarm een koekenpan en smelt hierin de boter. Doe knoflook erbij en bak kort zonder dat dit aanbakt, voeg de prei toe breng op smaak met peper en zout, sap en zest van citroen en dille.
  4. Schep de rijst, 2 el crème fraîche en de cranberries erdoorheen en roer goed door elkaar, laat het mengsel iets afkoelen.
  5. Verwarm de oven op 200 graden boven onder warmte.
  6. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  7. Dep de zalm droog met wat keukenpapier, snijd aan de onder en bovenkant eventueel een stukje af tot een mooie rechthoek en bestrooi beide kanten van de zalm met peper en zout uit de molen. Schep in het midden van de zalm de vulling, klap de zijkanten naar het midden en zet op meerdere punten vast met bindtouw. Kwast de rollade in met milde olijfolie, leg de zalmrollade voorzichtig met de naad naar beneden op de bakplaat, bak 20 tot 25 minuten in de oven.
  8. Laat de zalm na baktijd 5 minuten rusten. Serveer de zalm met gebakken aardappels en groenten naar keuze.