Goedgevulde Aardappelsoep met spek & Kaas
    Porties Prep Tijd
    4personen 15minuten
    Passieve Tijd
    1,5uur
    Porties Prep Tijd
    4personen 15minuten
    Passieve Tijd
    1,5uur
    Ingrediënten
    Voor de garnering v.d. soep
    Instructies
    1. Verwarm de oven op 180 graden
    2. Leg de aardappels op een ovenrooster prik ze in met een vork en bak ze voor 1,5 uur gaar. Haal ze na baktijd uit de oven en laat de aardappelen afkoelen.
    3. Pel de aardappels en snijd ze in grove stukken.
    4. Smelt de boter in een soeppan op zacht vuur en bak hierin de sjalot voor 2 à 3 minuten maak op smaak met peper en zout.
    5. Voeg de bloem toe en laat voor 2 à 3 minuten meebakken zodat de bloem kan garen.
    6. Schenk beetje voor beetje de melk en de bouillon erdoorheen blijf met een garde goed kloppen totdat alle klontjes zijn verdwenen, en er een mooie gladde soep overblijft, voeg aardappel toe laat de soep op zacht vuur 5 minuten koken tussendoor roeren met een houten lepel.
    7. Roer de zure room door de soep, mix de soep met een staafmixer kort voor een fluweelzachte aardappelsoep.
    8. Verdeel de soep over 4 kommen en garneer royaal met de uitgebakken ontbijtspek, geraspte kaas en gebakken uitjes.
    9. Enjoy!