Groene aspergesoep met citroen en yoghurt
Ingredients
Instructions
  1. Snijd de topjes van de asperges en blancheer ze 1 min. in een pan met kokend water. Laat ze uitlekken. Snijd de rest van de asperges in kleine stukjes.
  2. Verhit de olie en boter in een grote pan op matig vuur, bak hierin de prei, ui, aardappel en knoflook voor 2 min. Voeg de kleingesneden asperges toe en blus af met de wijn. Laat ze afgedekt 5 min. zachtjes pruttelen. Voeg dan de citroenrasp, en de bouillon toe. Laat de soep afgedekt 15 min. zacht koken op laag vuur.
  3. Bak ondertussen de uienringen lichtbruin en houdt ze apart(deze zijn voor bovenop de soep later).
  4. Pureer de soep glad met een staafmixer en voeg de geblancheerde aspergepunten toe (houdt er een paar apart voor de garnering). Laat de soep 3 tot 5 minuten doorwarmen. Is de soep te dik, verdun het dan met wat groentebouillon.
  5. Neem de pan van het vuur, schep de soep in bordjes roer er de yoghurt door en garneer met de aspergetopjes, peterselie en de gebakken uienringen (strooi er evt. nog wat peper overheen). Eet er een lekker stukje brood bij met wat boter.

    Enjoy!