Groentetaartjes met pijnboompitten
Maaltijd
DOORDEWEEKS
Servings
4
personen
Servings
4
personen
Ingredients
3
Paarse wortels
in dunne repen geschaafd
3
Oranje wortels
in dunne repen geschaafd
3
Gele wortels
in dunne repen geschaafd
1
Courgette
in dunne repen geschaafd
4
plakjes
roomboterbladerdeeg
uit de vriezer en ontdooid
2
eieren
100
ml
slagroom
100
g
Pittige kaas bv Gruyére
geraspt
1/2
tl
Italiaanse gedroogde kruiden
1
handje
Geroosterde pijnboompitten
voor garnering
peper / zout
4
Quiche vormpjes
diameter 12 cm met losse bodem is handig
olijfolie
Instructions
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Vet de vormpjes in met een klein beetje olijfolie.
Kluts de eieren met een garde los in een kom, roer de slagroom en geraspte kaas erdoor, breng op smaak met de Italiaanse kruiden en peper en zout.
Leg in ieder vormpje een plakje bladerdeeg druk aan en verwijder het overtollige bladerdeeg.
Vul de vormpje met het ei/kaas/slagroom mengsel.
Drapeer de groenten slierten in een spiraalvorm van buiten naar binnen in de vormpjes.
Bak de taartjes in de oven voor 30 minuten goudbruin, garneer met de pijnboompitten.
Enjoy!