Hartige muffins met bieslookboter
Ingrediënten
voor de boter
Instructies
  1. Zeef de bloem met het bakpoeder en het zout boven een kom. Klop in een kommetje 1 ei los met de melk en roer dit kort door de bloem (er mogen gerust klontjes in blijven zitten).

    Roer de gesneden lente-ui en rode ui en de geraspte kaas door de bloem, ook met zo weinig mogelijk bewegingen.

    Verdeel het beslag nu over een ingevet muffinbakblik met twaalf holletjes (leg er als u wilt papieren vormpjes in). Klop het tweede ei los, bestrijk hier de bovenkant van de muffins mee en bestrooi met nog wat extra geraspte kaas.

    Bak deze hartige hapjes nu twintig minuten in een op 200 graden voorverwarmde oven, tot ze goed gerezen en mooi goudbruin zijn. De muffins zijn het lekkerst als ze nog warm zijn, geserveerd met wat bieslookboter. Laat hiervoor een half pakje gezouten roomboter (125 gram) zacht worden en roer er de fijngesneden kruiden, de citroenrasp en peper door.

    Enjoy!