Hasselback Zoete Aardappels met Chimichurri
Porties
4personen
Passieve Tijd
50minuten
Porties
4personen
Passieve Tijd
50minuten
Ingrediënten
voor de Chimichurri
Garnering
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden boven en onder warmte.
  2. Begin met het maken van de chimichurri.
  3. Meng hiervoor alle ingrediënten hiervoor goed door elkaar en breng op smaak met royaal peper en zout.
  4. Was en boen de zoete aardappels, en laat de schil eraan.
  5. Leg de zoete aardappel voor het gemak op een grote opscheplepel en snijd de aardappel in hele dunne schijfjes, maar let op! Zorg ervoor dat je de aardappels niet helemaal doorsnijdt, de lepel zorgt er voor dat je de aardappel niet helemaal doormidden snijd. Leg de aardappelen op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk de aardappels met de olijfolie, dit gaat prima met een kwastje, en bestrooi met zout.
  6. Bak de aardappels voor 40 minuten in de oven.
  7. Haal de aardappels na baktijd uit de oven bestrooi ze met de geraspte kaas en bak nog eens in de oven voor 10 a 15 minuten.
  8. Garneer de Hasselback met de chimichurri en garneer met de fijngehakte peterselie.
  9. Enjoy!