Healthy Pizza met Bloemkoolbodem
Ingrediënten
Voor de pizzabodem
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Was de bloemkool en dep droog. Rasp de bloemkool, tot een soort grove rijst. Gebruik hiervoor het liefst een keukenmachine. Kook de bloemkool in weinig water met wat zout in 4 minuten beetgaar. Laat het in een zeef goed uitlekken. Verpak de bloemrijst daarna in een schone theedoek, draai dicht tot een bal en wring het vocht eruit (zie foto’s).
  3. Meng de geraspte bloemkool in een kom samen met het geklutste ei, de verse geitenkaas, en maak op smaak peper & zout. Kneed met je handen tot een samenhangende deegbal. Rol het deeg uit op een bakplaat bekleed met bakpapier, tot een cirkel in de vorm van een pizzabodem. (1/2 cm)
  4. Kwast de bovenzijde van de pizzabodem in met olijfolie.
  5. Bak de pizzabodem in 25-35 minuten droog en goudbruin.
  6. Haal de bodem uit de oven, verdeel de ingrediënten van de topping over de pizza bodem, en bak de pizza in de oven nog eens voor 5 a 7 minuten totdat de kaas gesmolten is.
  7. Garneer de pizza met rucola en serveer direct.
  8. Enjoy!