Heinz pastataart met verse basilicum
Ingrediënten
Instructies
  1. Verwarm de oven op 200 graden. Verwarm een hapjespan met wat olijfolie, rul het gehakt totdat het gaar en lichtbruin is.
  2. Giet de Heinz saus erbij, plus een kopje water, voeg de Italiaanse kruiden en knoflook toe, goed roeren, en laat de saus op zacht vuur 5 minuten pruttelen en breng op smaak met wat vers gemalen peper.
  3. Kook de rigatoni net niet helemaal gaar in een grote pan met ruim kokend water met voldoende zout (ca 8 à 10 minuten). Giet de pasta af in een vergiet en meng de Parmezaan erdoor.
  4. Vet de springvorm in en verdeel iets minder dan de helft van de saus over de bodem. Steek de rigatoni er rechtop in en begin met een kring aan de buitenste zijde en werk zo naar binnen, totdat de springvorm helemaal gevuld is met de pasta.
  5. Schep de rest van de saus er overheen en druk met een lepel wat in en rondom de rigatoni. Leg de stukjes Mozzarella op de taart, en bak de taart ca 35 minuten in de oven. Laat hem daarna buiten de oven 5 minuten afkoelen voordat je de springvorm los haalt.
  6. Garneer de taart met de verse basilicum blaadjes.
  7. Enjoy!