Rooster het komijnzaad en korianderzaad in een droge koekenpan tot het gaat geuren en maak ze in een vijzel fijn. Zet de rode linzen onder water. Schil en snij de zoete aardappel in niet te kleine stukjes. Halveer het pepertje overlangs, spoel de zaadjes eruit en snij het vruchtvlees fijn. Snipper de ui en knoflook fijn. Fruit de ui met de zoete aardappel enkele minuten in de olie. Voeg knoflook, kerrieblaadjes, komijnzaad, koriander en kurkuma toe en fruit even mee. Voeg groentebouillon en tomatenblokjes toe en breng aan de kook. Spoel de groene linzen af op een zeef. Voeg ze toe en laat ca. 15 min. sudderen. Spoel de rode linzen af, voeg ze toe, breng weer tegen de kook aan en laat nog ca. 5 min. sudderen. De linzen moeten zacht zijn maar niet doorgekookt. Serveer met yoghurt, grof geplukte koriander en fijngesnipperde rode ui.
Lekker met naan of Turks brood…
Enjoy!