Kaas Ham kroketten met Aioli
Porties
10kroketten
Porties
10kroketten
Ingrediënten
Instructies
  1. Verhit olijfolie en boter op laag vuur totdat de boter gesmolten is.
  2. Fruit de uitjes totdat ze glazig zijn, en breng op smaak met peper/zout.
  3. Voeg de bloem toe en bak één minuut mee.
  4. Roer langzaam al roerend de melk door het mengsel en “kook” dit voor drie minuutjes mee.
  5. Meng de ham en de kaas erdoorheen, goed roeren.
  6. Spreid het mengsel uit op een licht ingevet bakplaat en laat volledig afkoelen.
  7. Kluts de eieren in een diep bord los en strooi in een tweede bord, de paneermeel.
  8. Maak van het mengsel kroketjes van ongeveer 5 cm lang, dit gaat gemakkelijk met lichtvochtige handen.
  9. Rol de kroketjes één voor één in het eimengsel en dan door de paneermeel, de kroketjes moeten goed bedekt zijn met het paneermeel.
  10. Leg alle kroketjes even op een plank.
  11. Verwarm een frituurpan, of verwarm in een stevige pan een laag olie tot ongeveer 180 graden.
  12. Frituur de kroketjes in kleine porties regelmatig keren totdat ze goudbruin zijn, dit duurt ongeveer 2 à 3 minuten.
  13. Haal de kroketten uit het vet en laat ze goed uitlekken op keukenpapier.
  14. Serveer de kroketjes met de aioli.
  15. Enjoy!