Kaasfondue met een glas Bordeaux
Ingredients
kaasfondue
Instructions
  1. Bak de krieltjes met wat peper en paprikapoeder tot ze gaar en mooi bruin zijn en houdt ze warm op zacht vuur. Blancheer de aspergepunten (of andere groenten) en spoel af met koud water. Wikkel de ham om de soepstengels, snijd de worst in plakjes. Zet alle dippers klaar op de tafel.
  2. Wrijf de fonduepan in met knoflook.
  3. Meng de maïzena met 3 eetlepels witte wijn in een schaaltje.
  4. Verwarm de rest van de wijn langzaam in het pannetje op een zacht vuurtje. Voeg een derde van de kaas toe en blijf het mengsel al roerend verhitten tot het kookt en de kaas helemaal is gesmolten. Roer daarna het maïzena mengsel erdoor en voeg beetje bij beetje de overige kaas toe.
  5. Maak op smaak met peper en houd de fondue warm boven een vlamverdeler op tafel en serveer met de verschillende dippers.