Kipsalade met een oosters tintje

Hallo lieve foodlovers,

“Ik proef de Lente”

Een salade kan altijd, en is echt niet alleen maar lekker in de zomer.

Ik heb voor jullie een klein en belachelijk lekker recept van een kipsalade met een Oosters tintje, en weet je wat nou zo ontzettend leuk is, het bakje is eetbaar! Het is namelijk gemaakt van wontonvellen. Een heerlijke crunchy salade in een eetbaar bakje, heerlijk met een glas Weinglueck Gruner Veltliner verkrijgbaar bij By the Grape

Leuk en speciaal!

Wijn & spijstip Weinglueck Gruner Veltliner

”De Gruner Veltliner kan het pittige karakter van de Oosterse salade prima aan. De frisse aroma’s gaan mooi samen met het limoentje en de rijpe fruit smaken komen nu nog beter naar voren. Het geheel is licht en fris, heerlijk als voorgerecht.” – Chantal Driesen, By the Grape

oosterse kipsalade

oosterse kipsalade

Oosterse kipsalade

Oosterse kipsalade


Kipsalade met een oosters tintje
Stemmen: 1
Score: 4
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Kipsalade met een oosters tintje
Stemmen: 1
Score: 4
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Ingrediënten
Ingrediënten
Instructies
  1. Verwarm de oven op 180 graden.

    Kook de kipfilet in de bouillon gaar in 25 minuten, laat afkoelen en snijd in kleine blokjes.
  2. Drapeer de wontonvellen in een muffinbakvorm in de vorm van een bakje en bak de vormpjes voor 15 minuten totdat ze mooi bruin zijn van kleur. Haal ze uit de vorm en laat ze afkoelen.
  3. Doe de kool, peen, peterselie in een ruime schaal. Meng de mayonaise, ketjap en sesamolie en rode peper in een kommetje. Meng dit door de groenten.

    Schep op het laatst de kip erdoor en serveer de salade in de wonton bakjes. Garneer met wat limoensap en sesamzaadjes.
Deel dit Recept
5 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.