Kokos rijstpap met mandarijntjes

Hi foodlovers!

Hebben jullie zin in een schaaltje vol met comfort food?

Met dit recept voor Kokos rijstpap met mandarijntjes maak je zelf in een handomdraai  de allerlekkerste kokos rijstpap met een siroop van mandarijntjes.

Wedden dat iedereen zal smullen van deze heerlijke kokos rijstpap.

Easy met de producten van Asian foodlovers.

Kokos rijstpap met mandarijnensiroop

Kokos rijstpap met mandarijnensiroop

Kokos rijstpap met mandarijnensiroop

kokos rijstpap met mandarijn


Kokos rijstpap met mandarijntjes
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Kokos rijstpap met mandarijntjes
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Instructies
  1. Begin met het maken van de siroop

    Pel 4 mandarijnen en maak partjes, en snijd 2 doormidden.
  2. Pers het sap van de gehalveerde mandarijnen uit boven een steelpannetje.
  3. Voeg de suiker, merg van vanillestokje (stokje bewaren), kaneelstok en steranijs toe aan sap.
  4. Breng aan de kook en laat het sap op laag vuur tot de helft inkoken.
  5. Voeg de partjes mandarijn toe aan sap en laat nog z’n 5 minuten meekoken.
  6. Voeg het leeg gekraste vanillestokje toe en laat de siroop afkoelen.
  7. Rooster de kokosschaafsel lichtbruin in de koekenpan .
Zo maak je de rijstepap;
  1. Doe de kokosmelk, melk, suiker, five spices kruidenmix en vanillestokje in een grote steelpan en breng aan de kook. Voeg de jasmijnrijst toe en laat het op laag vuur zachtjes koken totdat het mengsel dikker wordt en de rijst gaar is, dit duurt ongeveer 20 minuten.
  2. Serveer de rijstpap lauwwarm met de siroop, mandarijntjes en kokosschaafsel.

    Enjoy!
Deel dit Recept
1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.