Kokos rijstpap met mandarijntjes
Ingredients
Instructions
  1. Begin met het maken van de siroop

    Pel 4 mandarijnen en maak partjes, en snijd 2 doormidden.
  2. Pers het sap van de gehalveerde mandarijnen uit boven een steelpannetje.
  3. Voeg de suiker, merg van vanillestokje (stokje bewaren), kaneelstok en steranijs toe aan sap.
  4. Breng aan de kook en laat het sap op laag vuur tot de helft inkoken.
  5. Voeg de partjes mandarijn toe aan sap en laat nog z’n 5 minuten meekoken.
  6. Voeg het leeg gekraste vanillestokje toe en laat de siroop afkoelen.
  7. Rooster de kokosschaafsel lichtbruin in de koekenpan .
Zo maak je de rijstepap;
  1. Doe de kokosmelk, melk, suiker, five spices kruidenmix en vanillestokje in een grote steelpan en breng aan de kook. Voeg de jasmijnrijst toe en laat het op laag vuur zachtjes koken totdat het mengsel dikker wordt en de rijst gaar is, dit duurt ongeveer 20 minuten.
  2. Serveer de rijstpap lauwwarm met de siroop, mandarijntjes en kokosschaafsel.

    Enjoy!