Luxe wentelteefjes met home made whisky karamelsaus
Servings Prep Time
4personen 10minuten
Cook Time
20minuten
Servings Prep Time
4personen 10minuten
Cook Time
20minuten
Ingredients
Whisky karamelsaus
Instructions
Whisky karamelsaus
  1. Verwarm de slagroom en whisky in een steelpannetje, het mag niet gaan koken.
  2. Doe in een andere grote pan de suiker en laat dit op een laag vuur smelten. Let op, niet roeren. Zodra de suiker gesmolten is, en een mooie amber kleur heeft, voeg je rustig het slagroommengsel toe, roer alles gelijk goed door met een garde. Pas op met de stoom die ervan af komt, dit is erg heet.
  3. Roer nu de boter en zout door de karamel tot een mooie gladde saus en laat het rustig afkoelen
Wentelteefjes
  1. Klop de eieren los met de melk in een diep bord voeg kaneel, zout en de suiker toe. Roer alles nog een keer goed door met de garde. Leg een sneetje brood er ca. 20 seconden in en draai ze daarna om en doop ook de andere zijde in het eiermengsel.
  2. Verhit ondertussen wat boter in een pan en leg hier het sneetje brood in. Bak aan de onderkant goudbruin, draai om en bak ook de andere zijde bruin. Herhaal dit ook met de rest.
  3. Schenk royaal de whisky karamelsaus over de wentelteefjes. Heerlijk met gebakken appel en bramen.