Muffin pudding met of zonder karamelsaus | een stoer nagerecht

Hi Foodlovers!

Ook ik maak wel eens misbaksels, zoals afgelopen maandag had ik zin in muffins! Maar helaas kwamen ze niet zo heel fraai uit de oven, de smaak is prima dus zonde om weg te gooien.

Om Sander en mijzelf een plezier te doen maakte ik van deze muffins een heerlijke muffin pudding met appel & kaneel. Om het helemaal af te maken heb ik ook nog heel stout een karamelsaus gemaakt… te lekker…

Enjoy.

Muffin pudding met of zonder karamelsaus | een stoer nagerecht

Muffin pudding met of zonder karamelsaus | een stoer nagerecht


Muffin pudding met of zonder karamelsaus | een stoer nagerecht
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Muffin pudding met of zonder karamelsaus | een stoer nagerecht
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Ingrediënten
Ingrediënten
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 175 graden en vet vier soufflébakjes in met de boter.
  2. Verwarm de melk met de suiker in een steelpan tot de suiker gesmolten is, niet laten koken.
  3. Klop de eieren, voeg de slagroom en citroenrasp toe, giet de melk met suiker er beetje voor beetje bij en klop het tot een mooi glad beslag.
  4. Scheur de muffins in stukjes en roer dit met de blokjes appel door het beslag.
  5. Schep met een lepel het beslag in de soufflébakjes, zet de gevulde vormpjes in een braadslee of ovenschaal en vul hem met heet water tot de bakjes voor 1/3 in het water staan.
  6. Schuif de slee of schaal in de oven en bak je puddinkjes in 25 tot 30 minuten gaar en goudbruin.

    Laat de puddinkjes licht afkoelen, en serveer ze met karamelsaus of wat poedersuiker.
Deel dit Recept
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.