Orientaalse visburger

Dit hebben wij vandaag gegeten en het recept, en foto’s die wij gemaakt hebben, wil ik graag met jullie delen.

Een easy visburger met chips. Ik heb aan deze klassieker een oriëntaalse draai gegeven. In plaats van een hamburger heb ik een visburger van tilapiafilet gemaakt, op smaak gebracht met peterselie en râs al hânout. Geen mayonaise, maar een romig-frisse wasabiyoghurt. Geen frietjes of aardappels nodig, maar voor de smaak hebben wij wat chips erbij gelegd met grove zout en peper.


Orientaalse visburger
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Orientaalse visburger
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Ingrediënten
Ingrediënten
Instructies
  1. Pureer de helft van de tilapiafilet in een keukenmachine. Snij de andere helft in zeer fijne blokjes. Doe dit samen in een kom. Voeg een losgeklopt eitje toe, de kruiden, peper en zout naar smaak. Strooi de paneermeel over het vismengsel en kneed alles even goed door. Indien het voelt als gehaktdeeg, dan is het vismengsel goed.. Maak 4 mooi platte schijven van het visgehakt. Laat de olijfolie in een koekenpan heet worden en bak de visburgers op middelhoog vuur gaar met een knapperig bruine korst. Snij het hamburgerbroodje doormidden en rooster eventueel de snijkanten nog even in de pan. Beleg het onderste broodje met de wasabiyoghurt (meng de wasibi met de Griekse yoghurt), een blaadje sla en de visburger, daarna de nog een klein beetje saus en leg de gegrilde lente-ui erop. Serveer met chips . EnjoyOriëntaalse visburgers FoodBlaBla | styling en koken door Jacqueline Sluijter | fotografie door Sander Damen
Notities

Râs al hânout (Arabisch: رأس الحانوت) is een Marokkaans kruidenmengsel van 20 of meer specerijen. Gelijkaardige kruidenmengsels worden ook gebruikt in Algerije, Tunesië en andere landen in Noord-Afrika en het Midden-Oosten.

Samenstelling en gebruik

Meestal bestaat het uit onder meer piment, bosbessen, kardemom, kaneel, kruidnagel, cubebes, galangawortel, gember, foelie, nigella, nootmuskaat, zwarte peper en gemalen kurkuma. De meeste ingrediënten worden geroosterd en daarna samen fijngemalen. Het mengsel heeft een bruine kleur en ruikt heel sterk. Elke handelaar heeft zijn eigen samenstelling. Er bestaan drie samenstellingen die afhankelijk van het gerecht en gebruik gemengd worden : L'msagna, Lamrouzia en Monuza.

Het wordt gebruikt bij wild, lamsvlees, kip, couscous en rijst.

Deel dit Recept
2 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.