Kruid de bloem met zout en peper en wentel de schenkels erdoor en klop de meeste bloem eraf.
Verhit olie in een braadpan en bak hierin de schenkels aan beide kanten bruin .
Haal uit de pan en leg de schenkels even apart op een bord.
Bak de groenten(selderij en wortel blokjes) en de tomatenpuree in de zelfde pan voor ongeveer 5 minuten. Blus af met de wijn, en laat dit een beetje inkoken voeg dan de bouillon, rozemarijn en laurierblaadjes, knoflook toe en breng aan de kook. Leg de kalfsschenkels in de saus en laat op een laag vuurtje voor ongeveer 2 uur stoven met de deksel op de pan.
Voor de gremolata, hak de peterselie fijn, meng er de citroenschil, geperste knoflook, zout en wat olie door, klaar is je gremolata.
Ik heb het vlees van de schenkel gehaald en samen met romige polenta gegeten met daar bovenop natuurlijk een lepel gremolata, serveer de schenkel er wel bij want het lekkerst zit van binnen, het merg van de schenkel!….. (voor de liefhebber natuurlijk!) …