Perentaart met amandelvulling
    Porties
    4 tot 6personen
    Porties
    4 tot 6personen
    Ingrediënten
    Voor de amandelvulling
    Voor de perentaart
    voor de garnering
    Instructies
    1. Verwarm de oven op 200° C boven-/onder warmte
    2. Doe voor de amandelvulling de boter, fijne suiker, het amandelmeel, de eieren, het zout en het scheutje vanille extract in een kom en mix dit tot een egale massa en houdt apart.
    3. Spray de quichevorm goed in met bakspray, Leg het deeg in de quichevorm, de randen vallen iets over de zijkant. Verdeel de amandelvulling over de bodem, leg de peer in dunne plakjes erop, en bestrooi met de amandelschaafsel. Vouw het overige deeg wat over de rand hangt terug naar binnen, iets geplooid. Bestrijk met een kwastje de randen van de taart met het losgeklopte ei.
    4. Bak de taart in het midden van de oven voor 30 minuten tot 40 minuten.
    5. Laat de taart 5 minuten afkoelen, haal uit de vorm, bestrijk de taart met de jam en bestrooi met de poedersuiker. Enjoy!