Perentaart met vanille & Alta Alella Blanc de Neu
Ingrediënten
Voor de taart
Instructies
  1. Doe het water, suiker, citroensap, citroenrasp en het kaneelstokje in een pan en breng aan de kook. Schil de peren (laat het steeltje zitten) en snij een stukje van de onderkant van de peer af zodat hij recht blijft staan. Doe de peertjes in de pan en kook ze ongeveer 15 minuten, tot de peren ietsjes zacht zijn. Haal de peren uit de pan en zet ze op een schaal om af te koelen.
  2. Het kookvocht kan je eventueel bewaren en inkoken tot siroop later de peren mee in te kwasten.
  3. Verwarm de oven voor op 165 graden en vet een springvorm van 18 cm goed in met boter.

    Doe de suiker en boter in een kom en mix dit tot de suiker opgelost is. Voeg één voor één de eieren toe. Voeg het vanille extract toe. Zeef de helft van de bloem plus bakpoeder boven het beslag en mix alles goed door. Voeg de melk en de rest van de bloem toe en mix dit op lage snelheid nog enkele minuten door tot een smeuïg glad beslag.
  4. Doe het beslag in de springvorm en stop de peertjes in het beslag tot aan de bodem. Bak de taart ongeveer 1 uur en 15 minuten. Wordt de taart te snel bruin dek de bovenkant af met een stuk aluminium folie.
  5. Voor het ultieme kerstgevoel strooi je er nog wat poedersuiker overheen!

    Enjoy!

    Let it snow, let it snow, let it snow!