Pissaladière (plaatkoek)

Vandaag was het bak dag!

Dit maakte ik vandaag, een Pissaladière (een plaatkoek).  Dit is een soort knapperige pizza van gebakken uien met olijven en ansjovis. Deze plaatkoek/pizza komt van oorsprong uit de regio Nice in Frankrijk, maar zo’n 32 jaar geleden at ik het voor het eerst in Spanje met mijn ouders in Alicante.

De Pissaladière is zowel warm als koud te eten en het kan ook als een hapje gegeten worden. Dus ideaal om mee naar het strand te nemen of bij een picknick.

De pissaladière is heel lekker door het zoet van de uien en het zout van olijven en vooral die ansjovis. Hij gaat goed als lunch, met een frisse groene salade en een rode wijn uit de Languedoc. De volgende keer probeer ik het een keer met wat plakjes kaas erop , ik denk dat dat ook lekker zal smaken.

Enjoy!

pissaladiere

pissaladiere

 

Pissaladière (plaatkoek)
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Pissaladière (plaatkoek)
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Ingrediënten
Ingrediënten
Instructies
  1. Strooi 1 tl zout in een kom en zeef er de bloem boven. Maak een kuiltje in de bloem en strooi er de gist in. Druppel de olijfolie langs de rand. Voeg scheutje voor scheutje en al roerende met een vork 300 ml handwarm water toe. Kneed er vervolgens met de hand een soepel deeg van.
  2. Vorm een deegbal en laat het deeg onder een schone theedoek op kamertemperatuur 45 minuten rusten. Bak intussen de ui in een flinke scheut olijfolie zacht, zonder te kleuren. Neem de pan van het vuur en houd de uien apart. Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Druk het deeg plat en rol het uit tot een rechthoekige deeg lap. Leg het deeg op een ingevette bakplaat. Verdeel de ui over het deeg. Bestrooi met versgemalen peper naar smaak en de oregano. Leg de ansjovisfilets in ruitpatroon op de ui en leg in elke ruit een olijf. Bak de plaatkoek in de voorverwarmde oven in zo’n 25 minuten mooi bruin en gaar. Snijd in vierkanten en Enjoy
Deel dit Recept
3 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.