Pizzataart
Servings Prep Time
4personen 10minuten
Cook Time
50bakken
Servings Prep Time
4personen 10minuten
Cook Time
50bakken
Ingredients
Instructions
  1. Verwarm de oven op 180 graden
  2. Maak 3 pizzabodems in de maat van de springvorm, dit doe je door de binnenste ring zonder bodem op het deeg te zetten en zo neem je de maat over met een mesje. Gooi het overige deeg niet weg maar kneed hier een bolletje van, en houd apart voor de zijkant van de springvorm. (zie filmpje)
  3. Leg de bodems op een met bakpapier beklede bakplaat, prik ze licht in met vork, en bak ze voor 10 minuten in de oven.
  4. Let op, zie je dat er tijdens het bakken luchtbellen ontstaan in de bodems, prik ze dat even door met iets scherps.
  5. Haal de bodems na baktijd uit de oven, en laat ze 5 minuten afkoelen.
  6. Rol het overige stukje deeg zo dun mogelijk uit en bekleed hiermee de zijkant van de springvorm.
  7. Begin nu met het opbouwen van de taart. Leg een pizzabodem onderop de bodem van de springvorm, verdeel de saus, geraspte kaas en salami over de pizzabodem, en herhaal dit nog 2 maal.
  8. Eindig met de plakken zachte Mozzarella en nog wat salami, en bak de taart in de oven voor 40 à 45 minuten.
  9. Haal de taart na baktijd uit de oven, laat hem 5 à 10 minuten staan en garneer met de basilicum, snijd hem in punten en Enjoy!
  10. TIP, serveer de taart met een heerlijke frisse salade.